Kulture Tradicionale

Ekspozitat dhe eventet

2 veshje të grave dhe një veshje e mashkullit të krijuara e më pas të dërguara për ekspozim në Komunën e Chieuti, qytet arbëresh në provincën e Foggia në regjionin e Pulia, rajon në juglindje të Italisë. Këto veshje u ringjallën për herë të parë nga Tolinda Gojani Asani, e cila ilustrimin e veshjeve arbëreshe të vizatuar në një pjatë të vogël e riktheu në realitet për arbëreshët e Italisë.

Ekspozita e veshjeve tradicionale në Sofje të Bullgarisë, me rastin e përvjetorit të 15-të të pavarësisë së Republikës së Kosovës me ftesë nga Ambasada e Kosovës në Bullgari. (Shkurt, 2023)

Ekspozita e veshejve tradicionale në Muzeun Etnologjik – Emin Gjiku në Prishtinë, në edicionin e 49-të të Seminarit Ndërkombëtar për Gjuhën, Letërsinë dhe Kulturën shqiptare, me ftesë nga drejtoria e Seminarit. (Gusht 2023)

Ekspozita “Arti i interpretimit”, për nder të Ditës Ndërkombëtare të Muzeve në hapësirat e Muzeut të Kosovës me ftesë nga Muzeu Kombëtar (Maj 2017)

 

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur. Feugiat suspendisse duis at ornare massa. In eget hac etiam id. Sed non eu leo risus amet habitant. Eu venenatis nullam nisi ut sollicitudin id integer morbi tortor. At ut lorem amet luctus blandit dolor.

Donec ac purus amet massa malesuada purus diam vitae. Nunc nisl bibendum elit facilisi dui aliquam adipiscing sem elit. Sed et mauris praesent diam. Neque sociis at consequat massa posuere. Pretium odio est molestie scelerisque maecenas.

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur. Feugiat suspendisse duis at ornare massa. In eget hac etiam id. Sed non eu leo risus amet habitant. Eu venenatis nullam nisi ut sollicitudin id integer morbi tortor. At ut lorem amet luctus blandit dolor.

Donec ac purus amet massa malesuada purus diam vitae. Nunc nisl bibendum elit facilisi dui aliquam adipiscing sem elit. Sed et mauris praesent diam. Neque sociis at consequat massa posuere. Pretium odio est molestie scelerisque maecenas.